Nová doba temna - návrat inkvizície

21.04.2017 21:34

Nová doba temna alebo návrat inkvizície.

 

Televízny nástup jednotky ministerstva vnútra na „boj proti šíreniu nepravdivých informácií“  v zakuklení, pripomínal časy stredovekej inkvizície. Bez akejkoľvek informácie a akých ľudí v tejto jednotke ide, kde sú ich hranice, aké sú ich úlohy, vyvoláva táto organizácia u mnohých občanov strach. Hlavne strach vysloviť svoj názor a tým prísť  o prácu a existenciu. Známy je prípad Fína, ktorý uverejnil svoj názor  že  „ak by Rusko nezabralo Krym bola by tam v dohľadnom čase NATO základňa“ a dostal okamžitú výpoveď zo zamestnania. Ľudia majú dnes väčší strach vysloviť svoj názor ako za socializmu. A  o to ide oligarchom a ich lokajom v politike.

Každému , čo len trochu rozmýšľajúcemu človeku, je jasné že medzinárodné napätie sa neustále zvyšuje a že je tu veľký tlak zo strany častí vládnucich elít (tzv. neoconov) rozpútať novú veľkú vojnu. Príčinou ich snahy je, ako už dva krát v minulosti, kríza kapitalistickej spoločnosti z nadvýroby. Hrozba vojny vplýva rôznorodo na rôznych ľudí. Časť spoločnosti upadla do letargie a utlmuje svoj strach potláčaním reality, iná časť sa zapredala (mimovládky) robiť vojnovú propagandu za peniaze oligarchov a ešte iná časť bojuje proti vojnovej hystérii a úsiliu oligarchov odstrániť štát ako nástroj suverenity národov na ochranu ich národnej kultúry a identity. Zrušením štátnej suverenity sledujú vládnuce elity vytvoriť multi-kulturálny chaos z cieľom zjednodušiť im  ovládanie más. Počítajú s tým, že v Európe, národnostne, nábožensky, kultúrne, politicky a ekonomicky zmiešané národy nikdy nebudú schopné vyvinúť dostatočný spoločný odpor proti ich zotročovaniu. Rozdeľuj a panuj je stále aktuálne a účinné. Cieľom oligarchov je zničiť posledné zvyšky sociálnych výdobytkov pracujúcich v Európe a  zaviesť feudálny systém pripomínajúci „Bedárov“.

Prvé výsledky špeciálnej jednotky  týchto „inkvizítorov“ sú už tu a bez ohlásenia či komentárov  mainstreamových médií. Facebookové stránky ruského veľvyslanectva boli zrušené, pričom falošné konto bolo ponechané. Webová stránka komunistickej strany KSS.SK je už mesiac nedostupná, vraj kvôli „malwareu“. Kotlebové facebookové stránky sú tiež blokované. Ľudia ktorí sú proti islamizácii Európy sú označovaní za xenofobov, rasistov a pod. Akákoľvek kritika súčasného diania je tabu nielen pre kapitálom vlastnené média ale aj pre politikov nášho  parlamentu s výnimkou ĽSNS. Lenže pravda sa nedá umlčať. Pozrime si fakty, ktoré nie je možné popierať.

Je to „západ“ t.j. USA/EU, ktoré prakticky zrušili medzinárodné právo. Vojny proti Juhoslávii, Iraku, Afghanistánu, Sýrii, Líbyi, Jemenu, Somálii boli a sú vedené bez súhlasu BR OSN  a sú eklatantným porušovaním medzinárodného práva. Slovenské bábkové vlády plnia zastupiteľskú úlohu nadnárodného kapitálu a mlčaním kladú časť viny za tieto vojnové zločiny na slovenský národ. Kde bol protest slovenskej vlády keď vedúce krajiny EU, Veľká Británia, Francúzsko a Taliansko nezákonne bombardovali Líbyu a zničili naj prosperujúcu krajinu Afriky? Slovenská, a ostatné východoeurópske vlády mlčali a tým dali tichý súhlas týmto zločinom a preniesli ťarchu zodpovednosti na ich národy. Veď ten kto mlčí pri neprávosti a dovolí aby neprávosť sa konala i v jeho mene, hoci sám sa aktívne na tom nezúčastňuje,   nesie plnú zodpovednosť za páchané zločiny.

Je zarážajúce, že dnes,  Euro komisári a premiéri krajín ktoré nezákonne  bombardovali Líbyu, najúspešnejšiu krajinu Afriky,  volajú po ľudskosti a tolerancie k utečencom z krajín ktoré sami aktívne pomohli  zničiť. Je to typická stratégia imperializmu, zmariť každý pokus zotročených národov oslobodiť sa a vrátiť ich späť do otroctva. Ak to nejde finančne a ekonomicky (zadlžením) tak príde posledná alternatíva – vojna.

Príprava veľkej vojny USA/EU proti Rusku je v plnom prúde. Svedčí o tom nielen neustála mediálna demonizácia  Ruska a Putina ale aj hromadenie armád NATO na ruských hraniciach. Je zarážajúce, a pred 20timy rokmi priam neuveriteľné, že len 72 rokov po 2. svetovej vojne nemecké tanky a delá stoja opäť na hraniciach Ruska. Dnešná situácia vyžaduje odvážnych a čestných ľudí, ktorí sa neboja ísť proti prúdu,  povedať svoj názor a biť sa za pravdu. A tých je u nás, a nielen u nás, bohužiaľ málo. Naši politici by si mali vstúpiť do svedomia a uvedomiť si, že slúžiť vojnovým štváčom bude nakoniec znamenať koniec života aj im a  ich rodinám. 

—————

Späť