1. Máj 2019 Zamyslenie

05.05.2019 16:22
  1. Maj 2019 Sviatok prace

Pádom socializmu a návratom kapitalizmu sa ľudstvo vrátilo o niekoľko storočí  späť. Spomeniem len pár nepopierateľných faktov.

Výdobytky socializmu sa stratili zo dňa na deň. Za socializmu bol odchod do dôchodku pre ženy 55 a pre mužov 60 rokov. Dnes , napriek neustále sa zvyšujúcej produktivite sa neustále zvyšuje dôchodkový vek. Za 25 rokov kapitalizmu sa zvýšil dôchodkový vek žien-matiek o takmer 8 rokov. Slovensko stratilo za tento čas viac než 7% lesov v dôsledku chamtivosti privatizácie nášho národného bohatstva a je zadlžené vyše 50% HDP.  Neexistovala nezamestnanosť, bezdomovstvo a ľudia nežili v stálom strachu o existenciu. To, že dnes 97% Slovákov žije vo vlastnom bývaní je zásluhou výstavby bytov za 45 rokov socializmu. Pri porovnaní napr. s Nemeckom, kde menej ako 50% ľudí má vlastné bývanie musíme byť právom hrdí na to čo naši otcovia a matky dosiahli. A ešte viac hrdí, že popri tejto práci a týmto úspechom aj nezištne podporovali viaceré rozvojové krajiny napr. výstavbou cukrovarov v Ghane, na Kube a inde. 

  1. Máj je sviatkom práce. Ale je zároveň aj sviatkom mieru a boja za mier. Bez mieru totiž ľudstvo sa nemôže venovať práci, vychovávať svoje deti, zveľaďovať svoje príbytky, venovať sa  kultúre atď.  Dnes prežívame opäť zvyšovanie medzinárodného napätia a úsilie reakčných síl o rozpútanie ďalšej veľkej vojny . Sú to tie isté sily oligarchie a veľkokapitálu ktoré viedli už viac krát k vojnám z miliónmi mŕtvych.

História sa opakuje, spomeniem tie najzávažnejšie vojny:

Švédsky kráľ Karol 12. bol posadnutý túžbou dobyť Rusko.  V r. 1709 chcel dobyť Moskvu ale bol porazený pri Poltave. Jeho „túžba“ stála život vyše milióna vojakov a tisíce civilistov.

V . r 1812 Napoleon došiel až do Moskvy, všetci vieme ako skončil, ale nikto už nespomína že zdôvodnenie jeho ťaženia proti Rusku bola oficiálne HROZBA RUSKA PROTI POLSKU. Dnes je Rusko podľa našich opozičných politikov –( p. Ondrejčák, Kus, Kiska, Čaputová) – ale i niektorých vládnych dokonca hrozbou pre Slovensko.

Pýtam sa : Ak je Rusko hrozba pre Slovensko prečo vysielame vojakov na Ruské hranice? Prečo nebudujeme obranné zariadenia doma na hraniciach s Ukrajinou? Ako vidíme Lož má krátke nohy. Predstavme si že by Rusko sústreďovalo svoju armádu na mexickej hranici lebo USA sú hrozbou pre  Rusko?

História sa opäť opakuje a pod tou istou zámienkou musia slovenský vojaci zomierať v 1. línii za medzinárodný kapitál.

V 1. svetovej vojne Slováci museli ísť v 1. línii Rakúsko-Uhorskej armády na Ruský front. V 2. svetovej vojne opäť v službách nacistov do vojny proti Rusku a dnes 145 našich vojakov je v službách agresívneho paktu NATO opäť na ruských hraniciach. Verím, že ak dôjde k 3. svetovej vojne proti Rusku tak opäť, ako v predošlých vojnách tí vojaci ktorí budú môcť prejdú na opačnú stranu.

Vojny sa budú opakovať pokiaľ si národy neuvedomia že kapitalizmus v dôsledku nutnosti neustáleho hospodárskeho rastu nevyhnutne vedie k vojne. Dnes Liberálne a konzervatívne médiá a kruhy  zjednodušujú 2. svetovú vojnu na Hitlera. Kto ale študuje históriu ten vie , že hlavnou príčinou 2. svetovej vojny bola neskrotná túžba nemeckých finančných a priemyselných elít po moci a vplyvu vo svete. Už od r. 1929 nemecký priemyselníci a bankári podporovali Hitlera a jeho stranu miliónmi ríšskych mariek a dosadili ho k moci. Aj dnes je to finančná oligarchia ktorá financuje politické strany a spolky zámerne zvyšujúce medzinárodné napätie a nenávisť proti Rusku.

Až do vlády Willy Brandta všetky vlády Nemecka prehlasovali, že z Nemecka už žiadna vojna nesmie vyjsť a nemecký vojaci nikdy nepôjdu za hranice Nemecka. Je priam neuveriteľné, že dnes po 2 strašných svetových vojnách nemeckí vojaci opäť stoja na ruských hraniciach pripravený na útok proti Rusku.  Áno na útok, pretože žiadna krajina nemá právo „brániť sa proti  hrozbe“ tisíce kilometrov od svojich hraníc preventívnym útokom ako to spravil Napoleon.

Všetky veľké vojny sú výsledkom chamtivosti vládnych elít za zväčšením ich majetku a upevnením ich moci. Za týmto účelom manipulujú pomocou ich vlastných médií masy do vojny. Ako Albert Einstein v jeho úvahe „Prečo vojny?“  , napísal: „masy nikdy nie sú vojny chtivé pokiaľ nie sú otrávené propagandou“.

A práve toto sa deje dnes v Európe.  Masám hlavne mladých neskúsených ľudí sa vštiepa nenávisť proti Rusku a nevyhnutnosť masívneho zbrojenia, ktoré zbedačuje malé štáty ako Slovensko a zabezpečuje zisky zbrojárskym magnátom.

To čo sa dnes deje je v podstate prípravná fáza vojny, ktorá už beží. Obrovské armády USA a Európy sa presúvajú na ruské hranice a po celej východnej Európe sa stavajú muničné sklady, vojenské základne, letiská a odpaľovacie rampy. Príprava na vojnu proti Rusku je v plnom prúde. Jedine v tejto fáze vojny je ešte možný aktívny odpor proti vojne, preto robme všetko čo je v našich silách aby sme zabránili vojne. Po začatí vojenského konfliktu, ktorý definujem ako aktívna fáza vojny,  už je odpor takmer nemožný. Každý povolaný vojak musí ísť pod trestom smrti do vojny.

Vyzývam všetkých našich politikov aby zvážili či ich dobre platené miesta propagátorov nenávisti proti Rusku sú hodné rizika že ich potomkovia zahynú strašnou smrťou v nukleárnej vojne. Ešte je čas zastaviť vojnových štváčov, spojme naše sily a zastavme ich bratia.

Zastavme vojnových štváčov bratia

Nech sa oni stratia

A mierumilovní Slováci nech zvíťazia

 

—————

Späť